LZV Transport

LZV transport

Wij zijn uw efficiënte en duurzame oplossing voor LZV vrachten. Onze LZV combinaties bieden een innovatieve en milieuvriendelijke oplossing voor het vervoer van grote partijen. Met een maximaal laadvermogen van 53 europallets kan 1 combinatie dit in een keer afleveren bij de klant.

 

Wat is een LZV?

Een LZV (Langere en Zwaardere Vrachtautocombinatie) is een voertuig met 2 opleggers.

Deze voertuigen hebben een grotere laadcapaciteit en kunnen meer goederen vervoeren dan een traditionele vrachtwagen, waardoor ze bij uitstek geschikt zijn voor efficiënt transport over lange afstanden.

Onze voordelen

 

Kostenbesparend: Door de grotere laadcapaciteit van LZV’s kunnen meer goederen in één keer vervoerd worden, wat resulteert in lagere transportkosten per eenheid en een efficiënter gebruik van de transportcapaciteit.

 

Milieuvriendelijk: LZV transport draagt bij aan een vermindering van de CO2-uitstoot en brandstofverbruik per vervoerde eenheid, waardoor het een duurzamere optie is voor goederentransport en een positieve impact heeft op het milieu.

 

Tijdsbesparend: Dankzij de grotere laadcapaciteit van LZV’s en de mogelijkheid om meer goederen in één keer te vervoeren, kan de doorvoer van goederen versneld worden en kunnen transportprocessen efficiënter worden uitgevoerd.

 

Veiligheid: LZV’s zijn uitgerust met geavanceerde veiligheidsvoorzieningen om de stabiliteit en controle van het voertuig te waarborgen, wat bijdraagt aan een veiliger transport van goederen over lange afstanden.

 

Veelgestelde vragen

Wat is een LZV en wat zijn de voordelen van LZV transport?

Een LZV, oftewel Langere en Zwaardere Vrachtautocombinatie, is een vrachtwagencombinatie die langer en/of zwaarder is dan traditionele vrachtwagens. LZV’s worden ingezet om meer goederen in één keer te vervoeren, wat kan leiden tot efficiënter transport en minder vrachtwagenbewegingen op de weg. De voordelen van LZV transport zijn onder andere kostenbesparing, verminderde CO2-uitstoot en verhoogde transportcapaciteit.

Waar mag een LZV rijden en zijn er speciale vergunningen nodig?

LZV’s mogen op bepaalde wegen in Nederland rijden, mits ze voldoen aan de wettelijke voorschriften en beperkingen. Voor het rijden met een LZV zijn speciale vergunningen en certificaten vereist, zoals het LZV-certificaat voor de chauffeur en een ontheffing van de RDW (Rijksdienst voor het Wegverkeer).

Hoe kan ik LZV transport regelen voor mijn goederen en wat zijn de beperkingen?

Om LZV transport te regelen voor uw goederen, kunt u telefonisch contact opnemen of een offerte aanvragen via onze website. Hier kunnen wij een eenmalige offerte of een vaste staffel opmaken voor leveringen met een LZV. Het is belangrijk om rekening te houden met eventuele beperkingen, zoals maximale gewichten, afmetingen en routebeperkingen voor LZV’s.

Waarom Compass Transport?

  • Jouw betrouwbare distributiepartner
  • Wij ontzorgen de gehele supplychain
  • 20.000 m2 opslagcapaciteit in onze warehouse
Offerte

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Wil je jouw transportzorgen uit handen geven en een offerte op maat ontvangen? Vul ons offerteformulier in en ervaar het gemak van betrouwbaar transport op maat. Laat ons jouw lading zorgvuldig en efficiënt behandelen.