Over Compass Transport

Ontdek wie wij zijn, wat onze missie is en hoe wij jouw logistieke uitdagingen transformeren tot oplossingen.

 

Over Compass Transport

Compass Transport is een logistiek dienstverlener gevestigd in Hardenberg. Dagelijks rijden wij met meer dan 40 auto’s door de Benelux en Duitsland. Met ongeveer 80 collega’s, een modern wagenpark en betrouwbare partners zorgen wij ervoor dat onze logistieke diensten zo goed mogelijk uitgevoerd worden voor onze opdrachtgevers.

De geschiedenis van Compass Transport

1985 Sneldienst Hardenberg

In 1985 werd Sneldienst Hardenberg opgericht door Harry Breukelman en zijn compagnon. Met 2 bussen werden er transportdiensten uitgevoerd voor meerdere opdrachtgevers in Hardenberg en omstreken. Voor deze opdrachtgevers werden er transporten uitgevoerd door heel Europa. Of het een envelop was of een pakket van 10 meter, de sneldienst kon het vervoeren. Rond 1991 ging Harry alleen verder met de sneldienst zonder zijn compagnon.

1995 De Sneldienst groeit

Door de economische groei in de jaren 90 breidt Sneldienst Hardenberg steeds meer uit tot een groter bedrijf. Halverwege de jaren 90 rijden er al ruim 15 bestelauto’s op de weg. Er komen steeds meer nieuwe opdrachtgevers bij.

2002 Start Amix Transport

Door de jaren heen werd de sneldienst steeds groter. De voertuigen werden ingekocht bij Reinout Stephanus en Jan Lenters van AutoCombi. Gezamenlijk werd er gekeken naar het uitbreiden met vrachtwagen en opleggers. In 2002 hebben Harry, Reinout en Jan  Amix opgericht. Amix focuste zich op koerierswerk, grotere deelladingen met vrachtwagens en uitzendwerk. In 2005 werd de eerste nieuwbouw gerealiseerd aan de Denemarkenweg. Dit pand bestond uit een kantoor, 2000 m2 crossdock en 2 laaddocks.

2010 Amix en Veurink Benelux

In 2010 bouwt Amix een extra hal van 3000 m2. Het pand aan de Denemarkenweg bestaat nu uit 5000 m2 crossdock en 6 laaddocks. Ook gaat Amix in 2010 samenwerken met Veurink Benelux. Door de samenwerking met Veurink kwam er meer dan 100 jaar transportervaring bij.

2012 Start Compass Transport

Door de nasleep van de recessie werd in 2012 besloten dat Amix en Veurink verder samen gaan als Compass Transport. De stap naar efficiëntie is hierdoor gezet.

2020 Uitbreiding distributiecentrum

Door de economische groei en hogere vraag naar transport en warehousing, wordt er in 2020 gestart aan de bouw van ons nieuwe distributiecentrum. Er werd vlak bij het huidige pand een hal geplaatst van 3000 m2 en 12 extra laaddocks. Deze hal werd voornamelijk gebruikt voor de dagelijkse crossdocking en opslag van goederen.

2022 Nieuwbouw Zwedenweg

Als snel was de uitbreiding van 3000 m2 te klein door de aanhoudende groei. Hierdoor is besloten om de hal van 3000 m2 te verkopen en werd er gestart met de bouw van een nieuwe hal van 6000 m2 met 24 laaddocks en nog een opslaghal van 3000 m2. Bij dit nieuwe distributiecentrum werd ook ruimte gemaakt voor nieuwe kantoren en een ruime opleidingsruimte.

2023 Compass Logistics

In 2023 wordt Compass Logistics opgericht uit de wens om klanten te voorzien van meer dan alleen transport door de Benelux en Duitsland. Compass Logistics wordt het verlengstuk van Compass Transport. Waar onze eigen auto’s stoppen hebben we met Logistics diverse partners om het volledig logistieke proces te regelen.

2024 Meer capaciteit en uitbreidingsmogelijkheden

Inmiddels beschikken wij over een kleine 50 voertuigen, 80 collega’s en 20 000 m2 opslagcapaciteit. Ook zijn we steeds meer bezig met het moderniseren van ons wagenpark, de mogelijkheid om onze warehouse uit te breiden met 10 000 m2 en het verder automatiseren van onze systemen. Met de start van Compass Logistics kunnen we ervoor zorgen dat we het volledige logistieke proces van onze opdrachtgevers onder controle hebben.  Bent u benieuwd naar onze diensten, vraag dan een offerte aan.

Waarom Compass Transport?

  • Jouw betrouwbare distributiepartner
  • Wij ontzorgen de gehele supplychain
  • 20.000 m2 opslagcapaciteit in onze warehouse
Vraag een offerte aan

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Benieuwd naar wat Compass Transport voor jou kan betekenen als logistieke partner? Vraag een offerte aan of neem contact op en wij helpen je verder.